GSMdoctor.pl - GSM

Strona główna > Prywatność

Witamy w GSMdoctor ! GDoc Logo

Login:

Hasło:

Zapomniałem hasła

Nie posiadasz konta?
Zarejestruj się


NOWOŚCI
PROMOCJE

>SIMLOCK<
BATERIE
CZĘŚCI SERWISOWE
FUTERAŁY
KABLE
KARTY PAMIĘCI
KLAWIATURY
ŁADOWARKI BIURKOWE
ŁADOWARKI SAMOCHODOWE
ŁADOWARKI SIECIOWE
MULTIMEDIA
OBUDOWY
RYSIKI
UCHWYTY SAMOCHODOWE
ZESTAWY SAMOCHODOWE
ZESTAWY SŁUCHAWKOWE

Polityka prywatności


Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu

Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?


W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja nie jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.


W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek (cookies)

Czym są pliki „cookies”?

Pliki „cookies” (ciasteczka) to niewielka informacja zapisywana przez serwer na urządzeniu końcowym Użytkownika (komputerze, tablecie, smartfonie) w pliku cookie.txt, którą nasz  serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera.

Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe?

Pliki „cookies” nie zawierają danych identyfikujących Cię, na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Twojego urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Odczytanie zawartości tych plików możliwe jest jedynie przez serwer, który je utworzył.

Do jakich celów wykorzystujemy pliki „cookies”?


W ramach Strony korzystamy z dwóch zasadniczych rodzajów plików „cookies”:

1. „sesyjne” (session cookies) - są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
2. „stałe” (persistent cookies) - przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.


Można je dalej podzielić na:
a) „niezbędne” - umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach strony, np. uwierzytelniające pliki „cookies” wykorzystywane do uwierzytelniania w ramach Strony;

b) pliki „cookies” służące do zapewnienia bezpieczeństwa;

c) „wydajnościowe” - umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Strony;

d) „statystyczne” - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat  sposobu korzystania ze Strony;

e) „funkcjonalne” - umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika

ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

f) „reklamowe” - umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych

bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

g) „społecznościowe” - umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook, NK, Google+, Pinterest), z których korzysta Użytkownik, ze Stroną.

Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie przez naszą stronę plików „cookies”, proponujemy wyłączenie obsługi „cookies” w opcjach przeglądarki internetowej.

W jaki sposób zmienić ustawienia dotyczące „cookies” w różnych przeglądarkach?

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „Cookies” dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" Twojej przeglądarki internetowej lub na:

· Mozilla Firefox - Narzędzia > Opcje >  Prywatność > Historia > Akceptuj ciasteczka

· Microsoft Internet Explorer

· Google Chrome

· Opera

· Apple Safari

· w telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych - zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.


Pamiętaj! Ograniczenia w stosowaniu plików „cookies” mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie ze Strony.

 

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.


Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Firma zbierająca dane: GT sp. z o.o., os. Stefana Batorego 14i, 60-687 Poznań, Polska.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt na nasz adres e-mail podany w dziale kontakt.

Regulamin | Wysyłka i płatności | Prywatność | Kontakt | ©2007 - 2012 GSMDoctor.pl